Mark Brantjes en Maartje van der Brugghen werken iedere dag aan slimme ICT-oplossingen voor apotheken. Wil jij hun team versterken? Solliciteer dan nu naar de functie software consultant apotheek.

Sluit je aan bij Team Apotheek!

Mark Brantjes, teamleider Poli-Apotheken: "Met Team Apotheek denken we iedere dag na hoe wij apothekers werk uit handen kunnen nemen. Dat vraagt om creatieve ICT-oplossingen. Met ons apotheekinformatiesysteem HiX ondersteunen we nu tientallen openbare apotheken, poliklinische apotheken en instellingsapotheken.

Steeds meer ziekenhuizen die overstappen naar elektronisch patiëntendossier HiX zijn nu ook geïnteresseerd in HiX voor de apotheek, vanwege de integratiemogelijkheden. Daardoor kunnen apothekers eenvoudiger gegevens inzien en delen met het ziekenhuis. Zo besparen ze onnodige kosten en overtypwerk."

"Een van onze meest recente oplossingen is de herhaalmodule. Mensen met chronische medicatie gebruiken telkens dezelfde medicatie. HiX helpt apothekers door mee te denken: gebruikt een patiënt bijvoorbeeld meerdere soorten medicatie, dan rekent HiX uit hoeveel dagen de patiënt met alle medicamenten vooruit kan. Is het ene geneesmiddel eerder op dan het andere, dan houdt HiX hier rekening mee door beide medicamenten klaar te leggen voor de patiënt. Daardoor hoeft de patiënt maar één keer naar de apotheek om z'n medicatie op te halen. Dat scheelt iedereen tijd."


Informatie nog sneller en toegankelijker maken

Maartje van der Brugghen, pre sales consultant met apotheken als aandachtsgebied: "We bedenken continu hoe wij informatie en registraties nog sneller en toegankelijker kunnen maken. Daarbij denken we samen met onze ontwikkelaars na over de ideale user experience. Wij tonen alle relevante informatie in één scherm, zonder dat apothekers en hun assistenten tabbladen of extra schermen hoeven te openen. Hierdoor is alles in een oogopslag duidelijk."

"De laatste tijd hebben we ook andere mooie procesversnellers aan HiX toegevoegd. Zo hebben we een oplossing voor declaraties gereleaset, waarmee clusters van apotheken in één keer, voor meerdere apotheken tegelijk, kunnen factureren. Dat scheelt enorm veel tijd voor apotheken die meerdere locaties hebben."

"Een van de innovaties waar we nu met ons team aan werken, is een portaal waarmee patiënten eenvoudig hun herhaalmedicatie kunnen aanvragen. Hier willen we ook graag de facturatie in meenemen, zodat patiënten gemakkelijk de facturen via hun portaal kunnen betalen. Dat is gebruiksvriendelijk voor de patiënt en het scheelt papier, postzegels en handmatig invouwen van enveloppen voor de apothekersassistenten."

"Naast dit soort reguliere ontwikkelingen binnen ChipSoft, verrijken we onze oplossing ook samen met de apothekers die HiX gebruiken. Dit doen we via de gebruikersgroepen van ons Innovatieplatform. Binnen deze groepen werken we samen met openbare en poliklinische apothekers aan hun gezamenlijke innovatiewensen voor HiX. Hebben we samen een ontwikkelwens uitgeleverd, dan pakken we meteen een volgende ontwikkelwens op. Zo werken we samen aan betere zorg."


Kom jij in ons team?