Nicole Sterk studeerde in 2005 af in Medische Informatiekunde en werkt inmiddels zestien jaar in de zorg-ICT bij ChipSoft. Eerst als software consultant, later als teamleider Vrouw & Kind en sinds kort als teamleider Huisartsen. In haar blog vertelt Nicole hoe zij in de Zorg-ICT belandde, waarom zij hiermee graag de zorg verbetert en waar zij kansen ziet voor de huisartsen.

Bekijk onze vacatures!

Werken in de zorg-ICT

In 3 VWO stond ik voor een lastige pakketkeuze. Ik wist namelijk niet goed wat ik wilde. Toen mijn decaan me wat boekjes meegaf, viel mijn oog op een studie die destijds nog vrij nieuw was: medische informatiekunde. Daar heb ik toen mijn vakkenpakket op aangepast. Ik wist zeker: ik wil werken in de zorg-ICT!


Brug tussen arts en ICT

Bij medische informatiekunde leer je de brug te slaan tussen de arts en de computer. Je krijgt medische kennis en ICT-kennis aangereikt. Na die studie, in 2005, solliciteerde ik bij ChipSoft, waar we met nog geen honderd mensen bouwden aan een elektronisch patiëntendossier voor ziekenhuizen.

Inmiddels zitten we op meerdere locaties en werken we met meer dan 800 collega's aan geïntegreerde, slimme zorg-ICT voor alle zorgmarkten.


Bouwen en testen

Destijds begon ik als software consultant binnen het domein EPD. Mijn taak bestond vooral uit het bouwen van dossiers voor artsen, testen van functionaliteiten en het leveren van support. De focus lag op digitalisering van papieren dossiers en we bouwden voor ieder ziekenhuis een uniek EPD. Dat is tegenwoordig anders; zorginstellingen kiezen steeds vaker voor ons gestandaardiseerde EPD HiX, zodat zij beter onderling kunnen communiceren en profiteren van de automatische updates die wij doorvoeren.


Van consultant naar teamleider

Na een aantal jaar als consultant werd ik teamleider van het EPD-onderdeel Vrouw & Kind. Met meerdere collega's werkten we aan de zorg-ICT voor kindergeneeskunde, gynaecologie en obstetrie binnen HiX. Ik groeide door naar een begeleidende rol bij implementaties, waarbij ik wel de connectie hield met de inhoud. Zo hebben we de afgelopen jaren een prachtig verloskundig dossier gebouwd dat voortdurend innoveert. Dat dossier voelt ook echt als mijn kindje.


Van verloskunde naar huisartsen

Wat werken aan zorg-ICT bij ChipSoft zo leuk maakt, is dat je met alle collega's samen één doel hebt: zorgprofessionals optimaal ondersteunen. Wat óók leuk is, is dat je kunt doorgroeien en nieuwe wegen kunt inslaan. Zo heb ik onlangs de switch gemaakt naar huisartsenzorg; sinds november 2021 ben ik Teamleider Huisartsen binnen onze afdeling Implementatie & Support en werk ik aan HiX voor de huisartsenzorg.


Mooie uitdaging

Er valt nog veel te innoveren binnen de huisartsenzorg. Dat zie ik als een mooie uitdaging. Op dit moment hebben we al een vrij compleet pakket, maar je ziet dat ook in de huisartsenzorg steeds meer aandacht komt voor patiëntportalen. Hetzelfde geldt voor de zuilen waar patiënten zich op kunnen aanmelden in de praktijk, deze worden steeds populairder. We voeren dus regelmatig vernieuwingen door die de huisartsen veel werk uit handen nemen.

Ik ben ingestapt tijdens een heel mooi project, waarin Cohesie, een samenwerkingsverband van ongeveer vijftig huisartsen, inclusief apotheekhoudende huisartsen en huisartsenpost, de overstap maakt naar HiX.


Sparringpartner

Ik krijg veel energie van het directe contact met eindgebruikers op de werkvloer. De huisartsenzorg leent zich hier bij uitstek voor. Door mijn ervaring van de afgelopen jaren heb ik heel veel kennis opgedaan over ons EPD en de mogelijkheden die we ermee kunnen creëren. Ik fungeer dus graag als sparringpartner voor huisartsen om samen te kijken hoe we HiX voor de huisartsenzorg optimaal kunnen vormgeven. Werken aan slimme zorg-ICT geeft een hoop voldoening!

Zoek jij net als Nicole een baan waarin je de zorg verbetert én kunt doorgroeien? Bezoek dan de vacatures op onze website