•                                                                                                                                                       Nr. 22 | 6 november 2019
  HiX vernieuwt: Portaal voor opgenomen patiënten
  HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die gebruikers misschien nog niet kennen. Via de HiX update blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: patiëntenportaal voor opgenomen patiënten.


  Dagprogramma inzien
  Via het portaal kunnen opgenomen patiënten binnen de ziekenhuismuren hun dagprogramma en geplande afspraken voor onderzoeken en foto’s inzien. Ook zien zij wanneer de dokter langskomt en noteren ze in het portaal hun vragen, zodat de arts en verpleegkundige deze vragen kunnen behandelen tijdens de visiteronde. Daarnaast hebben mantelzorgers, met toestemming van de patiënt, de mogelijkheid het dossier in te zien.


  Specifieke folders
  Tijdens hun opname hebben patiënten ook toegang tot patiëntfolders die specifiek gerelateerd zijn aan de klinische opname of daarbij komende handelingen. Denk aan operaties, voorlichting over onderzoeken of algemene informatie rondom een klinische opname. 

  In het portaal vinden patiënten onder andere specifieke folders over de behandeling tijdens hun opname. 


  Visitegesprekken terugluisteren
  Omdat patiënten niet altijd alles onthouden wat de arts hen vertelt, is het portaal uitgebreid met de mogelijkheid het visitegesprek (dat vanuit de zorgaanbieder wordt opgenomen) op een later tijdstip terug te luisteren, bijvoorbeeld tijdens het bezoekuur door familie of op afstand door (gemachtigde) mantelzorgers. De originele geluidopnames blijven daarbij in beheer van het ziekenhuis.


  Portaal in gebruik
  Het Bravis ziekenhuis is het eerste HiX-ziekenhuis met een portaal voor opgenomen patiënten. De aanleiding om dit portaal te ontwikkelen, was de Dutch Hacking Health Hackathon in april 2018. Daar won het idee voor een dergelijk portaal de prijs van ‘meest patiëntgerichte innovatie’. Bravis en ChipSoft bouwden dit idee samen verder uit, met als resultaat dat ook andere ziekenhuizen hier nu gebruik van kunnen maken.


  “Wens van de patiënt”
  Erwin Jansen, hoofd I&A van Bravis ziekenhuis: “Wij ontwikkelen onze oplossingen samen met ChipSoft, omdat ChipSoft een brede kijk heeft op de zorg. Door te luisteren naar de behoeften en de wensen van de patiënt en zijn familie zijn we samen tot deze innovatie gekomen.”


  Meer weten?
  Heeft u vragen naar aanleiding van deze HiX update? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van ChipSoft via communicatie@chipsoft.nl of via telefoonnummer 020-49 39 000.
  Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die op deze website worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd