• ​Kempenhaeghe, expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie, gebruikt voortaan HiX voor de integrale ondersteuning van zowel haar activiteiten in de gespecialiseerde ziekenhuiszorg als voor haar zorgverlening vanuit de WLZ. Hieronder leest u een aantal reacties op deze unieke implementatie voor cure én care.

  Bekijk het online magazine over de livegang.


  Ton Broekman, hoofdanalist van het laboratorium

  “We zullen even moeten wennen aan de nieuwe werkwijze en functionaliteiten, maar ik heb er alle vertrouwen in. We slaan een innovatieve slag!”

  “Het resultaat mag er zijn. We starten met minimaal dezelfde functionaliteit als we hadden in een systeem dat wordt doorontwikkeld. Daar kijk ik naar uit.”

  “Ik ben onder de indruk van hoe snel ChipSoft kan schakelen.” Ook denkt Ton dat HiX het laboratorium echt verder gaat helpen. “Vooral op logistiek vlak boeken we vooruitgang. Het gebruik van scanners maakt het proces rondom aanvragen en onderzoeken heel veilig en inzichtelijk.”

  “Ik denk dat we met HiX een innovatieve slag slaan. ChipSoft wil bijvoorbeeld ook mobiele applicaties ondersteunen, zodat we op het laboratorium ook een tablet of smartphone kunnen gebruiken. Daar zie ik zeker een meerwaarde in!”


  Neuroloog Danielle Lambrechts

  “Omdat we met veel ingewikkelde schema’s werken voor de opbouw en afbouw van medicatie, moesten we die ook in HiX borgen. Daar hebben we nu een oplossing voor met voorgedefinieerde complexe medicatieopdrachten.”

  “Het wordt ‘leaner’ door gestructureerde en gestandaardiseerde registraties. Dat geeft meer duidelijkheid en - daardoor - veiligheid. HiX maakt alles transparanter, van dossiervoering tot en met de financiering.”


  Dirk Pevernagie, directeur van het Centrum voor Slaapgeneeskunde en longarts

  “Dit was een intensief en leuk project, bekroond met een mooie livegang.”

  “Dit nieuwe EPD maakt onze dataverwerking veel efficiënter. Voor de Slaapgeneeskunde hebben we nu een mooi dossier, met onder andere vragenlijsten die specifiek op slaapstoornissen zijn toegespitst. Ook kunnen we diagnoses met een hoge resolutie vaststellen, volgens een geïntegreerd internationaal classificatiesysteem. Dat soort toepassingen hadden we eerst niet; deze gaan ons erg helpen.”

  “We willen graag onze correspondentiemogelijkheden uitbreiden. Onze correspondentie is namelijk iets gedetailleerder dan bij een algemeen ziekenhuis. Als je ziet hoeveel energie ChipSoft steekt in het innoveren van HiX, zie ik dat met vertrouwen tegemoet.”


  Ziekenhuisapotheker Vera Middel-Baars

  “Er is nauwe afstemming tussen alle disciplines in de cure en de care.”

  “Het medicatieproces zit bij mij in mijn hart en nieren. Daarom vind ik het heel prettig dat we nu een volledige closed loop hebben. Hierdoor hebben we alle medicatiebewegingen in kaart, van voorschrijven tot en met toedienen, inclusief eventuele wijzigingen. Het hele proces, inclusief apotheeklogistiek is gedigitaliseerd.”

  “De laatste weken naar de livegang toe hebben we een gigantische eindsprint geleverd met het testen en opleveren van functionaliteiten. In die zin kun je het hele project wel vergelijken met een marathon. Bij een marathon heb je soms wind mee, soms wind tegen en met de finish in zicht zet je ook een eindsprint in.”

  “Het is goed dat we niet meer in verschillende systeem werken maar in één geïntegreerd systeem. Dat is goed voor iedereen. Voor dokters, verpleegkundig specialisten, onderzoekers, behandelaars en verpleegkundigen, maar bovenal voor onze patiënten en cliënten.”


  Gedragswetenschapper Dominique IJff

  “De kracht van Kempenhaeghe ligt in multidisciplinair werken. Daarom is het heel fijn om te kunnen beschikken over een dossier waarin ik ook de bevindingen van de overige disciplines in een oogopslag zie.”

  “Met HiX hebben we nu een overzichtelijk EPD waarin we minder hoeven klikken dan voorheen. In het vorige systeem bleef ik maar klikken om bijv. te zien of medicatie wordt af- of opgebouwd,, nu zie ik dat met één blik op het scherm. Dat werkt een stuk efficiënter. Ook het schrijven van rapportages en brieven gaat met behulp van vooraf ingevulde informatie een stuk eenvoudiger.”

  “Vrijdag 17 mei stond al lang dikgedrukt in de agenda. Daardoor hebben we allemaal enorm naar deze dag uitgekeken. Het voelde een beetje alsof ik weer toeleefde naar mijn eigen bruiloft; je merkt aan alles dat er iets groots aan zit te komen.”


  Ria Noten, verpleegkundige /senior-begeleider in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg

  “Doordat we ook de domeinen van kwaliteiten van bestaan van Sharlock in HiX hebben geïntegreerd, kunnen we toekomstgerichter naar de bewoner kijken. Daarbij gaan we meer uit van ontwikkeling en kansen dan van het medisch oogpunt. Die integratie levert ons goede anamnesevragen en toekomstgerichte zorgplannen op.”

  “Binnen de langdurige zorg werken we nu meer met gestructureerde vragen dan voorheen. Hierdoor werken we veel gerichter. Ook het maken van een zorgplan is gebruiksvriendelijker. Vroeger moesten we compleet nieuw documenten aanmaken en schrijven, nu wordt de relevante informatie automatisch uit het dossier overgenomen.”


  Ergotherapeute Louwke Domen-Dierx

  “Ik moet zeggen dat HiX wel een grote vooruitgang is. Als paramedicus kunnen wij nu onze testen netjes in een bepaald format uitwerken en vergelijken met testen uit andere periodes. Ook kunnen we beter plannen. De mogelijkheden zijn gewoon heel groot. Daarnaast is HiX ook nog eens gebruiksvriendelijk.”

  “Vóór de livegang konden we niet alles rondom de cliënt op een logische plek vastleggen. Daardoor werkten we veel met losse bestanden en programma’s. Nu alle informatie uit die losse bestanden ook in HiX beschikbaar is, wordt het voor ons een stuk overzichtelijker en beter werkbaar.”


  Meer weten?

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl