• Nr. 07 - 15 december 2017


  HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die uw gebruikers misschien nog niet kennen. Via de HiX update blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: uitbreiding infusiefunctionaliteit.

  Nauwkeurig doseren
  De infusiefunctionaliteit binnen HiX is uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om de dosis van infuusmedicatie automatisch te laten berekenen aan de hand van een dosering in ug/kg/min. Ook kunnen artsen nu vaste volumes voorschrijven, waarbij de inloopsnelheid en het volume vaststaan en alleen de concentratie van het geneesmiddel variabel is. Dit is onder meer een grote wens van NICU-afdelingen, waar de balans tussen vocht, voeding en medicatie bij neonaten zeer gevoelig ligt.

  Geparametriseerd voorschrijven
  HiX biedt nu ook de mogelijkheid om infuusmedicatie geparametriseerd voor te schrijven. Daarbij kunnen artsen kiezen uit diverse parameters, denk bijvoorbeeld aan geboortegewicht, actueel gewicht of het ideal body weight. Door de ingebouwde intelligentie biedt HiX direct het meest logische rekengewicht aan. De voorschrijver kan dit desgewenst altijd aanpassen. De gekozen parameter is voor iedere behandelaar altijd inzichtelijk.

   

  Hier ziet u een voorschrift met een parameter op basis van het geboortegewicht, waarbij de dosis van de infuuszak wordt berekend (37,5 mg).

  Interval in uren
  HiX ondersteunt nu ook uurritmes, een veel gevraagde functionaliteit onder voorschrijvers, bijvoorbeeld met een interval van 36 uur. Door een interval aan te geven, kan exact worden meegegeven om de hoeveel uur een gift toegediend dient te worden.

  Documentatie en eLearning
  Vanwege de risico’s bij het voorschrijven en toedienen van medicatie, hebben wij uitgebreide documentatie over de werking van deze nieuwe functionaliteit. Bovendien bevelen wij dringend aan om op voorhand voorgedefinieerde medicatieopdrachten in te richten om de risico’s te minimaliseren en hebben we een verplichte eLearning opgesteld om de nieuwe functionaliteit veilig in te zetten.

  De voordelen op een rij:
  • Geparametriseerd infuus voorschrijven
  • Bewaking op infusen
  • Vaste volumes, met speciale rekenwijze voor infuuspompen bij kinderen
  • Intervalmogelijkheden infusen en spuitpompen: uren, minuten en seconden.
  • Mogelijkheid tot protocolleren, uitgebreide documentatie, eLearning voor veilig gebruik.

   

  Meer weten?
  Heeft u vragen naar aanleiding van deze HiX update? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van ChipSoft via communicatie@chipsoft.nl of via telefoonnummer 020-49 39 000.

  Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die in deze mailing worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.
  Copyright © 2017 ChipSoft, All rights reserved.