• Nr. 04 - 29 augustus 2017


  HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die uw gebruikers misschien nog niet kennen. Via de HiX-Update blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: optimale ondersteuning van bloedaanvragen en het uitgifteproces.

  Unieke closed loop
  Aanvragen, registreren en toedienen van bloedproducten kan vanaf nu vanuit één systeem. Als enige ZIS/EPD in Nederland biedt HiX een volledig geïntegreerde closed loop-oplossing, die het proces rondom bloedproducten van a tot z in één gesloten circuit ondersteunt. Wel zo veilig!

  Optimaal logistiek proces
  Het registratieproces begint bij de aanlevering van bloedzakken vanuit Sanquin. Met minimale handelingen legt u de bestelling en binnenkomst van het bloed secuur vast. Op het moment dat een arts bloed aanvraagt en de bloedgroep van de patiënt bekend is, maakt HiX vervolgens na de type and screen een match met de bloedzakken die hiervoor in aanmerking komen. De juiste (hoeveelheid) bloedproducten worden meegegeven naar de juiste afdeling, waar het wordt toegediend aan de juiste patiënt. Alle fysieke bewegingen van het bloed worden digitaal vastgelegd en geaccordeerd door verzender en ontvanger. Hierdoor zijn de locatie en de status van het bloed altijd traceerbaar.

  Integratie met PDMS
  Via PDMS kan de inloopsnelheid geregistreerd worden, net als de temperatuur, de hartslag en de bloeddruk. Wanneer door de toediening schommelingen in deze parameters ontstaan, stuurt HiX direct een waarschuwing naar de verpleging. Die kan vervolgens een geïntegreerd transfusiereactieformulier invullen en aangeven om wat voor type transfusiereactie het gaat. Via ordering worden de juiste vervolgstappen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van een nieuw onderzoek.

  Altijd relevante medische informatie
  Jaarlijks ontvangen zo’n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Wanneer een bloedtransfusie noodzakelijk is, wilt u er zeker van zijn dat de juiste patiënt op het juiste moment het juiste bloedproduct krijgt toegediend. HiX ondersteunt hierbij optimaal. Met HiX voor de bloedbank beschikken alle betrokken zorgverleners over de actuele patiëntgegevens en relevante medische informatie. Heeft de patiënt irreguliere antistoffen? Of heeft de patiënt in het verleden last gehad van transfusiereacties? Dan constateert HiX dit onmiddellijk en waarschuwt het de behandelaar.


  Hier ziet u het bloedaanvraagscherm, waarbij de productkeuze en vragenlijst in één scherm worden getoond.

  Integratie met laboratorium
  Ook is er een directe, geïntegreerde connectie met het lab. Laboratoriummedewerkers die bijvoorbeeld erytrocyten, trombocyten of plasma bestellen, werken dankzij HiX in hetzelfde systeem als de arts of verpleegkundige die de bloedproducten toedient.

  Aanlevering snel geregeld
  Ook handig: met één muisklik levert u de benodigde gegevens aan voor de TRIP (Transfusie Reacties in Patiënten) en TRIX (Transfusie Register Irregulaire antistoffen en X-proefproblemen). Alles direct vanuit HiX.
   

  Meer weten?
  Heeft u vragen naar aanleiding van deze HiX update? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van ChipSoft via communicatie@chipsoft.nl of via telefoonnummer 020-49 39 000.


   


  Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die in deze mailing worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.
  Copyright © 2017 ChipSoft, All rights reserved.