•                              Nr. 02 - 19 juni 2017

   


  PACS in Zorgportaal

  HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die uw gebruikers misschien nog niet kennen. Via HiX-nieuws blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: PACS in Zorgportaal

  Steeds dichterbij
  Steeds dichterbij PACS-beelden openstellen aan huisartsen en patiënten. Het is een logisch vervolg op de huidige openstelling van EPD’s, maar voor veel ziekenhuizen nog toekomstmuziek. Het moment komt echter steeds dichterbij.

  Pilot in MMC
  Momenteel loopt er een pilot met Máxima Medisch Centrum. Binnen hun portaal is de optie geïntegreerd om PACS-beelden op te vragen. Met één druk op de knop wordt via Single Sign On automatisch een veilige verbinding gemaakt met een webviewer van de PACS-leverancier. Die toont direct de juiste beelden van de juiste patiënt, in de juiste context. En dat is uniek.

   

  Geïntegreerde webviewer
  Door PACS-beelden open te stellen voor huisartsen en patiënten, wordt een grote wens van beide partijen realiteit. Wordt nu nog veel beeldmateriaal uitgewisseld en meegegeven via dvd’s of cd-roms, door de geïntegreerde webviewer kunnen huisartsen en patiënten de beelden via een beveiligde verbinding online opvragen. Dus geen schijfjes meer met risico op beschadigingen of kwijtraken, maar een altijd toegankelijk en helder beeld.

  Positieve ervaringen
  De pilot is net gestart en de eerste ervaringen zijn positief. Afhankelijk van de eindresultaten wordt de nieuwe functionaliteit in de loop van het jaar definitief beschikbaar gesteld in HiX.

   

  Nieuwsgierig?
  Als voorbeeld tonen we de PACS-beelden van de sinus van een patiënt:

   

   

  De huisarts of patiënt klikt op het onderzoek, in dit geval van de sinus…

   

   

  …klikt vervolgens op ‘Toon PACS-beelden’ en de beveiligde webviewer opent.

   

      

  Meer weten?
  Heeft u vragen naar aanleiding van deze HiX update? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van ChipSoft via communicatie@chipsoft.nl of via telefoonnummer +31 20 4939 000.

      Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die in deze mailing worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend.​ Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.

  Copyright © 2017 ChipSoft, All rights reserved.Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd