​Medisch specialisten kunnen binnenkort een native app downloaden die het EPD naar hun smartphone brengt. Dit maakte ChipSoft donderdag 24 september bekend tijdens het eHealth Seminar. Er komen ook apps voor verpleegkundigen en patiënten.


ChipSoft maakt eerst een app voor medisch specialisten beschikbaar. Hiermee hebben artsen tijdens de visiteronde altijd de actuele patiëntinformatie op zak. Gewoon op hun eigen smartphone. De mobiele app toont een gestructureerd overzicht van alle patiënten. Na het selecteren van de gewenste patiënt verschijnt een dashboard met de relevante informatie.


Realtime inzichtelijk

Van NAW-gegevens, diagnoses, medicatie, allergieën en labresultaten tot de radiologische, nucleaire, bacteriologische en pathologische informatie: alles is via het dashboard realtime inzichtelijk. Heeft de patiënt een behandelbeperking of allergie? Dan licht het direct op in het scherm. Zo kunnen medisch specialisten snel en optimaal geïnformeerd beslissingen nemen.


Plug and play

De native app draait op IOS, Windows en Android. Zo functioneert hij vloeiend op elk device en biedt hij altijd de hoogst mogelijke ‘user experience’. De app kan worden gedownload in de appstore en is direct bruikbaar in elk ziekenhuis dat HiX gebruikt. ‘Plug and play’ dus. Zorgprofessionals hoeven alleen in te loggen met hun HiX-gebruikersnaam en wachtwoord.


Meer apps

De eerste versie van de app richt zich op inzage, maar wordt nog uitgebreid met functionaliteiten als medicatie voorschrijven en wijzigen en het aanvragen van een onderzoek. In een later stadium worden bovendien aparte apps gelanceerd voor verpleegkundigen (vitale parameters, pijnscores of decubitus registreren) en patiënten (thuismetingen invoeren en gegevens registreren). De eerste native app is uiterlijk begin 2016 te downloaden.


Het dashboard van de app maakt alle relevante patiëntinformatie direct inzichtelijk.