Maasstad Ziekenhuis is het eerste topklinische ziekenhuis dat in één keer het keurmerk van Joint Commission International (JCI) heeft behaald. Met dit internationale kwaliteitskeurmerk toont het Rotterdamse ziekenhuis aan dat het de patiënt bij alles centraal zet. ChipSoft feliciteert Maasstad Ziekenhuis en we zijn blij dat we met ons ZIS/EPD een steentje hebben bijgedragen.


Wereldwijd behaalt minder dan 5 procent van de aanvragende ziekenhuizen in één keer het het JCI-keurmerk. Door te voldoen aan de strenge JCI-eisen kan Maasstad Ziekenhuis de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Het ziekenhuis werd door vier JCI-inspecteurs getoetst op 1.100 punten. Daarbij is gekeken naar de directe zorg voor patiënten en alle processen daaromheen, maar ook naar zaken als medische apparatuur, het gebouw, de voedselveiligheid, schoonmaak en rampenparaatheid.


ChipSoft ondersteunt

De software van ChipSoft ondersteunt zorginstellingen bij het behalen van certificeringen en keurmerken, waaronder JCI. We leveren voor het behalen van de JCI-accreditatie een waardevolle bijdrage doordat ons ZIS/EPD onder meer patiëntverwisselingen voorkomt en zorgt voor efficiënte overdrachtsmomenten en een hoge medicatieveiligheid.

Het nieuwsbericht van Maasstad Ziekenhuis vindt u hier.