Nicole Sterk is 1 november jl. gestart als Teamleider Huisartsen bij ChipSoft. Nicole werkt samen met een team van consultants aan de verdere doorontwikkeling van HiX voor de huisartsenzorg. Daarbij gaat zij graag face to face in gesprek met de huisartsen. "Ik vind het belangrijk dat huisartsen mij makkelijk weten te vinden."

Met ruim zestien jaar ervaring binnen ChipSoft - eerst als consultant en later als Teamleider Vrouw & Kind - is Nicole al een bekend gezicht in vele zorginstellingen. "Met name in de laatste jaren heb ik veel in de keuken kunnen kijken bij de eerstelijns verloskunde. Toen ik me steeds meer ging verdiepen in de eerstelijnszorg, wakkerde bij mij het vlammetje aan. Het is een geweldige uitdaging om de eerstelijnszorg te helpen met slimme ICT."

Wat maakt de eerstelijnszorg voor jou zo aantrekkelijk?

Er valt zo veel te innoveren binnen de eerstelijnszorg. Daar kijk ik erg naar uit. Momenteel hebben we al een vrij compleet pakket, met oa de ondersteuning van OPEN, maar je ziet dat ook in de eerstelijnszorg steeds meer aandacht komt voor portalen en zelfservicekiosken, om maar een paar dingen te noemen. Daarnaast krijg ik veel energie van het directe contact met eindgebruikers op de werkvloer. De eerstelijnszorg leent zich hier bij uitstek voor.

Welke ambities heb je met HiX voor huisartsenzorg?

Nu de interesse vanuit de markt steeds verder toeneemt, ligt onze uitdaging in het verder finetunen van ons EPD op deze doelgroep. Momenteel hebben we met Cohesie, een samenwerkingsverband van ongeveer 50 huisartsen, inclusief apotheekhoudende huisartsen en huisartsenpost, een zeer mooi project lopen voor een gestage opbouw van onze klantenkring. Met circa 13.000 huisartsen in heel Nederland ligt er nog een enorme doorgroeimogelijkheid voor ons.

Die ambitie gaan we aan door samen met de eindgebruikers te innoveren, maar ook binnen onze reguliere ontwikkellijn. We moeten het EPD voor de huisartsen versimpelen, zodat het eenvoudig te implementeren is én eenvoudig in gebruik. Huisartsen hebben over het algemeen een heel duidelijk werkproces, dat we willen ondersteunen met zo min mogelijk knoppen, velden en muisklikken. Maar het moet ook weer niet té simpel worden, waardoor je functionaliteit verliest.

Wat mag de eerstelijnszorg nog meer van jou verwachten?

Dat ik veel energie steek in het klantcontact. Huisartsen hebben geen applicatiebeheerders in dienst. Daarom wil ik ze optimaal begeleiden, zowel bij de oriëntatie op een nieuw EPD als bij de implementatie en de support daarna. Dat betekent dus ook dat ik ze meeneem in hoe wij hen ontzorgen met ons nieuwe HiX365-cloudplatform. Door mijn ervaring van de afgelopen jaren heb ik heel veel kennis van HiX en de mogelijkheden die we ermee kunnen creëren, dus ik fungeer graag als sparringspartner om samen tot een optimaal huisartsenpakket te komen.

Waar gaan de huisartsen je tegenkomen?

Ik hoop  dat we in 2022 weer vaker fysiek op beurzen aanwezig kunnen zijn. Ook maak ik de komende maanden een rondje door het land om kennis te maken met de huisartsen die al met HiX werken. Verder hoop ik natuurlijk veel huisartsen te spreken tijdens de bijeenkomst van onze gebruikersgroep. Ik hecht er veel waarde aan dat huisartsen mij op een laagdrempelige manier kunnen bereiken. Dat past ook het beste bij hun vak. Dus: bent u huisarts en gaat u graag eens in gesprek over de mogelijkheden van HiX voor de huisartsenzorg? Schroom niet om mij te mailen voor een afspraak.


Nicole Sterk, Teamleider Huisartsen