• 21 september 2021 -

  Onze oplossing voor gegevensuitwisseling heeft de MedMij-kwalificatie ontvangen voor het uitwisselen van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) met patiënten via PGO's. Dit betekent dat alle benodigde gegevensdiensten voor module 1 van subsidieregeling VIPP 5 zijn gekwalificeerd. Ziekenhuizen kunnen hierdoor vaart maken met het uitwisselen van gegevens met de patiënt. Veel ziekenhuizen die HiX gebruiken, hebben hier al een start mee gemaakt.

  Eerder dit jaar ontving onze oplossing al de MedMij-kwalificatie voor het opleveren van documenten naar de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

  De MedMij-kwalificatie voor de uitwisseling van zowel de BgZ als documenten (pdf/a) is voor ziekenhuizen een belangrijke stap in de context van subsidieregeling VIPP 5. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, ligt er voor ziekenhuizen een uitdaging om met 5% van de patiënten met een DBC-relevant contactmoment gestandaardiseerd en digitaal informatie uit te wisselen, tussen het EPD en de PGO. Met de uitwisseling van de BgZ is het palet voor de invulling van module 1 compleet.

  Innovatieconsultant Vincent van den Berg: "De uitwisseling van de BgZ en documenten leidt tot een rijker gevuld PGO. Het is nu van belang dat patiënten worden gestimuleerd een PGO te gebruiken. Qua techniek is de weg nu vrijgemaakt voor ziekenhuizen om de benodigde 5% PGO-adoptie binnen de gestelde tijd te realiseren." Door het uitwisselen van deze informatie krijgen patiënten meer inzicht en grip op hun eigen zorgproces. Dit leidt tot betere zorg.

  Meer weten over onze ondersteuning bij de VIPP 5-regeling? Neem contact met ons op via communicatie@chipsoft.nl.

  Mail voor meer info

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd