Vrienden van Noordwest Ziekenhuis, Rijnstate Vriendenfonds, Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis en Stichting Marguerite-marie Delacroix zijn de winnaars van de ChipSoft Charity Challenge 2021.

 

Vrienden van Noordwest Ziekenhuis wint camera’s voor het initiatief ‘Baby in beeld’.

  • Rijnstate Vriendenfonds wint twee klim/speeldieren voor een Speelterras bij het Kindercentrum.
  • Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis wint beweegborden voor hun project ‘Bea Beweegt’: het aantal beweegmomenten voor patiënten van de afdeling chirurgie verhogen per dag.
  • Stichting Marguerite-marie Delacroix wint een laptop/tablet + een mand met divers educatief speelgoed voor hun bewoners.

Noordwest Ziekenhuis ‘Baby in beeld’

Een pasgeboren kindje: het liefst willen de kersverse ouders er uren onafgebroken naar kijken. Helaas kan dat niet altijd vanwege vroeggeboorte of ziekte. Niet elk kindje kan met zijn ouders mee naar huis na de geboorte. Door de complexiteit van zorg is het helaas ook niet altijd mogelijk dat ouders bij hun kind blijven slapen. Met de babycams van het intitatief ‘Baby in beeld’ hebben ouders de mogelijkheid om hun kindje 24 uur per dag online te zien. Thuis, op de kraamafdeling of onderweg: dankzij de webcam kunnen ouders via een beveiligde internetverbinding op de computer of smartphone naar hun kindje in de couveuse kijken.

"We zien dagelijks dat ouders heel blij zijn om hun kindje te allen tijde te kunnen zien. Dit bevordert de ouder-kind band en vergroot de betrokkenheid van ouders. Ook levert het een positieve bijdrage aan het op gang komen en houden van de borstvoeding. Nu met de coronamaatregelen zijn we extra blij dat we de mogelijkheid van ‘Baby in beeld’ kunnen bieden. Ouders willen graag hun kindje laten zien aan familie en vrienden. Helaas mag er op dit moment geen extra bezoek komen op de afdeling. Door middel van de webcams kunnen ouders nu toch een actueel beeld van hun bewegende kindje laten zien en zo hun geluk met vrienden en familie delen." Elske Weber, neonatoloog & Sandrine Aker, unithoofd neonatologie.

Speelterras bij het Centrum voor Vrouw en Kind van Rijnstate:

Ieder kind moet kunnen spelen, ook als het in het ziekenhuis ligt. Het Centrum voor Vrouw en Kind van Rijnstate is daarom bezig met de realisatie van een speelterras voor de kleinste patiëntjes. Uitgangspunt binnen de kindergeneeskunde in Rijnstate is 'positieve gezondheid'. Onderdeel daarvan is een helende omgeving; een omgeving die bijdraagt aan het herstel van de patiënt. De realisatie van een speelterras in de buitenlucht sluit hier perfect op aan. Op het speelterras worden kinderen uitgedaagd om te bewegen en plezier te maken.


 

"Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Dit speelterras vormt een krachtbron op weg naar herstel." Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate.

 

Overhandiging speel- klimtoestellen

  

Bea Beweegt in het Beatrixziekenhuis:

Bewustwording over belang van bewegen moet toenemen bij verpleging, paramedici, voedingsassistenten, management, artsen én de patiënt. Het aantal beweegmomenten op een dag moet toenemen van één naar meer momenten bij patiënten op de afdeling chirurgie.

 

"We zijn erg blij dat we de beweegborden kunnen aanschaffen. Met deze beweegborden zorgen we ervoor dat de patiënten tijdens de opname in het ziekenhuis gestimuleerd worden om actief te worden en blijven. De beweegborden zijn onderdeel van een programma ‘Bea beweegt’. Dit programma is erop gericht om patiënten in beweging te houden en te krijgen voor, tijdens en na de opname in het ziekenhuis." Sabrine Koek-van den Berg, Manager Zorg en Bedrijsvoering.

 


Bea beweegt

 

Stichting Marguerite-marie Delacroix te Tienen:

Bij Stichting Marguerite-marie Delacroix verblijven kinderen van 0-21 jaar en volwassenen met een matig tot diep verstandelijke beperking, met of zonder bijkomende problemen (gedrags- en/of emotionele problemen, medische problemen, motorische beperkingen, sensorische problemen of autismespectrumstoornissen). Ook personen met een licht verstandelijke beperking maar met zware motorische of medische problemen zijn welkom bij ons.

Tijdens de jaarlijkse ChipSoft Charity Challenge kunnen onze relaties via social media aangeven welk goed doel of initiatief een donatie verdient. Dat leverde dit jaar weer veel inzendingen, retweets en reacties op. We zijn verheugd dat we ook op deze manier kunnen bijdragen aan betere zorg en danken via deze weg alle deelnemers voor de inzending van hun hartverwarmende ideeën!