Wie het gebied Sloterdijk binnenloopt door de hoofduitgang van het treinstation, ziet hem aan de rechterkant al: de Crystal Tower. Dit 27 verdiepingen hoge kantoorgebouw is sinds september 2015 ons hoofdkantoor, waar we de grootste lichtkerstbomen van Amsterdam optuigen.

 
Amsterdam Sloterdijk ontwikkelt zich in rap tempo van kantoorgebied naar een bruisend stadsdeel waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Nu wonen er nog maar 700 bewoners in het gebied, maar daar zal in 2021 al verandering in komen. Er worden op dit moment 1500 woningen gebouwd. Ondanks dat Sloterdijk er sinds maart niet uit ziet zoals we gewend zijn, zal het stadsdeel de komende weken een unieke eyecatcher huisvesten.
 
Om het gebied in kerstsferen te brengen, toveren we een kerstboom van licht op de Crystal Tower. Of beter gezegd: drie kerstbomen, want de kerstbomen zijn op drie zijden van de toren te bewonderen. CEO Hans Mulder: “Door de toren in de donkere dagen rond kerst te veranderen in de grootste kerstboom van Amsterdam, zetten we Sloterdijk letterlijk in een positief (kerst)licht. Door specifieke ramen te blinderen, ontstaat er een patroon van een kerstboom, die vanuit de trein en vanaf de wegen om ons heen goed zichtbaar is. Op deze manier hopen we een beetje bij te dragen aan de sfeer in het Sloterdijk-gebied.”
 
Na de persconferentie van Mark Rutte, voelt dit gebaar éxtra relevant. Extra aandacht voor elkaar op afstand, dat is de boodschap. Tijdens de noodzakelijke treinreis, woon-werkverkeer vanaf de A10 of de ontspannende wandeling, Sloterdijk is er voor elkaar!


Foto: Rogier Boogaard voor UPtown Sloterdijk