• 24 augustus 2020 -

  Dagelijks werken meer dan zevenhonderd 'Chippies' bij ChipSoft aan de verbetering van Nederlandse en Belgische zorg-ICT. Wij laten hen graag aan het woord over hun werkzaamheden en uitdagingen. Deze keer: Luuk Pellen, die als consultant werkt aan het verbeteren van het geïntegreerde reumatologiedossier binnen elektronisch patiëntendossier HiX.

  Interessante puzzel

  Zorg die gericht is op onderzoeken en niet zozeer op opereren, heeft mij altijd gefascineerd. Het is dus geen toeval dat ik graag werk aan het reumatologiedossier binnen HiX. Het interessante aan beschouwende specialismen is dat de patiënt niet binnenkomt met een duidelijk aantoonbaar trauma, zoals een gebroken arm, maar met een pijnklacht waarbij de behandeling bijna altijd een interessante puzzel is.

  Schakel tussen zorg en ontwikkelaars

  Als consultant vorm ik de schakel tussen artsen en onze softwareontwikkelaars. Ik overleg met artsen hoe we samen ons product, HiX, nog beter kunnen maken en speel de verbeterpunten door aan ons ontwikkelteam. Mijn job varieert van het toevoegen van nieuwe features in HiX en het oplossen van zogeheten bugs tot het implementeren van ons EPD bij de klant en de ondersteuning daarna.

  Extra bijdragen via gebruikersgroepen

  Naast mijn reguliere werkzaamheden werk ik vanuit de content gebruikersgroep Reumatologie samen met reumatologen uit heel Nederland aan de verrijking van hun specifieke dossierinhoud binnen HiX. Om een voorbeeld te geven: zij vertelden me een goed overzicht te willen van de DAS binnen hun ziekenhuispopulatie, uitgesplitst per reumatoloog. Deze Disease Activity Score is een vragenlijst die iets zegt over de mate van ziekte bij de patiënt. Ook zegt de DAS mogelijk iets over de geboden zorg. Zo'n overzicht geeft dus meer inzicht in mogelijke verbeterpunten. Ik ga dan binnen HiX en onze organisatie onderzoeken wat er mogelijk is en ontwikkel samen met collega's de ideale oplossing, in dit geval met Team Datawarehouse.

  Fijn voor arts én patiënt

  Een andere toevoeging waar de groep reumatologen om vroeg, was een specifieke tijdlijn waarop zij het ziekteverloop zien bij hun patiënt. Reumatologiepatiënten komen soms maar eens in de zes maanden op consult en de arts moet dan alle beschikbare informatie zelf bij elkaar zoeken en filteren op relevantie. Dat kost tijd en kan efficiënter. Op verzoek van de groep hebben we een overzicht gemaakt in HiX waarin bijvoorbeeld ook staat wat er vorige keer is besproken. De reumatologen zijn hier laaiend enthousiast over. Nu kunnen zij hun beeldscherm naar de patiënt toe draaien en bijvoorbeeld samen bekijken wat de effecten van een medicatiewijziging zijn geweest. De arts krijgt hierdoor dus zelf een beter beeld en voor de patiënt is het allemaal beter te volgen.

  Het verschil maken

  Zelf heb ik Biomedische wetenschappen gestudeerd en de master Human Movement Sciences gedaan. Je hoeft dus geen arts te zijn om de zorg te verbeteren. Als consultant ga je met zorgprofessionals in gesprek en creëer je samen met de ontwikkelaars bij ChipSoft oplossingen die landelijk geïmplementeerd en gedragen worden. Daarmee maak je echt het verschil.

  Wil jij net als Luuk impact maken in de zorg, zonder dat je hier arts voor hoeft te zijn? Bekijk onze vacatures en mail je motivatie naar recruitment@chipsoft.nl. Wie weet werk je dan snel samen met ons aan betere zorg.

   


  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd