Vanaf 1 oktober kunnen patiënten die opgenomen worden in het Bravis ziekenhuis hun dagprogramma, medicatie, ontslagdatum en uitslagen van onderzoeken realtime terugzien in het patiëntenportaal MijnBravis. Patiënten weten daardoor tijdens hun verblijf in het ziekenhuis beter wat ze kunnen verwachten.

Winnaar Patiëntgerichte innovatie

Het Bravis ziekenhuis is het eerste HiX-ziekenhuis met een klinisch portaal. Het portaal is samen met ChipSoft ontwikkeld. Aanleiding was de Dutch Hacking Health hackaton in april 2018. Daar won het idee voor een klinische portaal de prijs van de meest patiëntgerichte innovatie. Samen met Bravis bouwden we dit idee verder uit, met als resultaat dat ook andere ziekenhuizen hier nu eenvoudig gebruik van kunnen maken.

Innoveren voor betere zorgervaring

Met het ontwikkelen van ‘Opname’ zet Bravis een volgende stap in de doorontwikkeling van het digitale patiëntenportaal. Dr. Milan Tjioe, dermatoloog en Chief Medical Information Officer: “De mogelijkheden op het gebied van e-health zijn enorm. De vraag is alleen welke mogelijkheden bijdragen aan een betere zorgervaring. In dit geval kwam de vraag en het idee voor het klinisch portaal vanuit de praktijk tijdens de hackaton. Vaak komen zulke initiatieven niet verder dan de tekentafel. Dan is het mooi dat we dit dan nu ook echt realiseren.”