• 27 augustus 2019 -

  Zaans Medisch Centrum (ZMC) bedient met het huidige EPD (HiX) straks nog beter de patiënt, de verwijzer en andere zorgverleners door middel van een Patiëntenportaal, Verwijsportaal en Zorgverlenersportaal. 


  De patiënten van ZMC kunnen sinds 22 augustus in het Patiëntenportaal hun medische gegevens online inzien. De patiënt heeft hierdoor beter zicht op de eigen gezondheidssituatie en kan zijn of haar gegevens desgewenst delen met zorgverleners buiten het ziekenhuis. Het Patiëntenportaal van ZMC is in staat om te voldoen aan de eisen van VIPP-module A2.

  Daarnaast kunnen zorgverleners vanaf nu inloggen op het Zorgverlenersportaal. Met deze ingebruikname wordt de samenwerking tussen ZMC en eerstelijnszorgverleners in de regio versterkt. Zorgpartners zijn nauwer verbonden aan de organisatie én zijn altijd optimaal geïnformeerd. 

  Tenslotte wordt ook het Verwijsportaal door huisartsen in gebruik genomen. Met dit portaal zijn zij in staat om patiënten in een geoliede workflow te verwijzen naar het ziekenhuis.

  Zowel patiënten als huisartsen waren nauw betrokken bij de implementatie van de verschillende portalen en dachten actief mee over de beste workflow en inrichting.

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd