​Zoals afgesproken met de deelnemers, krijgen de werkgroepen binnen de gebruikersgroep Zorgportaal een voorzitter. De voorzitter van de gebruikersgroep, Wybren de Graaf, wordt tevens voorzitter van de werkgroep Patiënt. De overige voorzitters stellen zich hieronder kort aan u voor.


Jeroen Kastelijns, werkgroepvoorzitter Techniek, Jeroen Bosch Ziekenhuis 


“Drive om Zorgportaal beter te maken”

“In het verleden en als sharepointbeheerder bij Jeroen Bosch Ziekenhuis heb ik ervaring opgedaan met technisch beheer en applicatiebeheer. Ik zit nu 3 jaar op de ICT-afdeling - sinds de overstap naar HiX 6.0 - waar ik op dit moment bezig ben met DigiD beveiligingsassessments en het verder uitbouwen van zorgportalen.

Ik heb mezelf aangedragen als voorzitter, omdat ik een drive heb om zorgportalen beter te maken. Ik ben altijd gemotiveerd om te verbeteren en heb heel veel zin in mijn nieuwe rol. Op de eerstvolgende bijeenkomst hoop ik van alle deelnemers hun wensen te horen. Zelf wil ik graag de logging verbeteren. Het kan me niet snel genoeg beginnen!”

 

Diana Nieuwenhuizen, werkgroepvoorzitter Zelfservicekiosk, Isala


“Kennis delen aan de tekentafel”

“Als stafadviseur poliklinische zorg, taakgroepvoorzitter patiëntenportaal en projectleider zelfservicekiosk, heb ik binnen Isala al enige ervaring opgedaan met het aanmeldconcept en zelfservicekiosken (sinds 2013). Nu we met HiX werken, lijkt het mij ontzettend leuk om samen met andere zorginstellingen aan de tekentafel te zitten en kennis en expertise te delen.”
 
“Ik verwacht dat we met een groep gedreven mensen op zoek gaan naar verbeteringen. Dingen kunnen namelijk altijd beter. De zelfservicekiosken moeten je eenvoudig en optimaal kunnen ondersteunen om binnen het ziekenhuis zelfstandig je weg te vinden. Het is geen doel, maar een middel. Vanuit die drive ben ik graag voorzitter geworden van deze werkgroep. Daarbij breng ik natuurlijk zelf ook wat wensen in. Zo wil ik het met de groep graag hebben over de weergave van uitlooptijden en het schemergebied tussen de centrale en decentrale aanmelding. Ik ben heel nieuwsgierig naar de wensen van de rest van de groep!”

 

Peter Versluis, werkgroepvoorzitter Zorgverlener, Bravis


“Behoeften van zorgverleners vertalen naar portaal”

Met mijn voorzitterschap hoop ik extra inbreng te kunnen leveren vanuit de standaard content ziekenhuizen. Als functioneel applicatiebeheerder Zorgportaal bij Bravis ben ik dagelijks bezig met eHealth. Dit houdt ook in dat ik betrokken ben bij de inrichting en uitrol van nieuwe functionaliteiten binnen het portaal van Bravis.” 

“Binnen onze werkgroep gaan we eerst de wensen van huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners inventariseren en prioriteren, zodat we die vervolgens optimaal kunnen vertalen naar het Zorgportaal. Ik heb er heel veel zin in en verwacht er veel van! Door regelmatig met elkaar ideeën uit te wisselen, kunnen we als groep beter bij ChipSoft aangeven hoe we het Zorgportaal nóg beter kunnen maken.”