Sinds kort hebben wij een nieuw Trainee-programma voor starters bij ChipSoft. Door nieuwe collega’s naast hun reguliere inwerkprogramma via het Trainee-programma in de eerste maand alles te vertellen over het (inter)nationale zorglandschap, de ontwikkelingen in de zorg, onze oplossing HiX én de interne processen bij ChipSoft, zorgen we dat zij inhoudelijk optimaal zijn voorbereid om samen met ons én onze zorgpartners te werken aan betere zorg. Wij zijn ervan overtuigd dat dit Trainee-programma onze nieuwe collega’s een échte kickstart geeft.


Nieuwe collega’s maken kennis met onze oplossingen en gaan aan de slag met opdrachten over zorgprocessen. Uiteraard gaan we uitgebreid in op de visie van ChipSoft en de mogelijkheden van HiX. Op die manier geven we ze een uitgebreide ‘HiX Experience’, waarin verschillende zorgprocessen aan bod komen.

Aanvullend op het nieuwe programma bieden we masterclasses, zodat nieuwe collega’s in hun eerste weken steeds bekender worden met ChipSoft en onze markt. In deze masterclasses staan uiteraard de klant en de ontwikkeling in de markt centraal, maar we bespreken ook hoe we op iedere afdeling bijdragen aan ons motto ‘samen naar betere zorg’. Verder gaan we uitgebreid in op hoe wij onze software – via bijvoorbeeld gebruikersgroepen - verrijken met content die voor alle zorgprofessionals relevant is. We doen er dus alles aan om nieuwe collega’s een beeld te geven van onze  branche, ons product en onze interne organisatiestructuur.

Naast mijn werk aan dit programma ben ik inmiddels al vier jaar consultant bij de afdeling Implementatie en Support. In deze periode heb ik goed kunnen zien en ervaren wat er van ontwikkelaars en consultants wordt gevraagd om onze zorgpartners goed te kunnen helpen. Die kennis draag ik graag over aan onze starters. De combinatie tussen samenwerken met klanten en HiX en tegelijk onze starters de kickstart geven die zij verdienen, geeft mij enorm veel energie.

Omdat we willen dat het Trainee programma een afspiegeling is van onze organisatie, werk ik nauw samen met collega’s van alle afdelingen, zodat alle onderdelen interessant zijn voor de starters. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk dat zij via deze training direct kennis kunnen maken met andere nieuwe collega’s: twee vliegen in één klap!

Ben jij ook breed georiënteerd, heb je oog voor kansen en ben je altijd op zoek naar verbetering? Dan nodig ik je uit om snel bij ons te solliciteren. Misschien zie ik je dan volgende maand al bij het Trainee-programma. Dan kun je zelf merken hoe fijn het is om met een kickstart te beginnen.

 

Jeanelle Midavaine is software consultant bij ChipSoft en initiatiefneemster van het Trainee-programma voor nieuwe medewerkers.