CWZ is met succes overgestapt op HiX. Dit betekent dat alle gegevens die nodig zijn in de zorg voor hun patiënten digitaal worden geregistreerd en beheerd. Geen aantekeningen meer op papier, maar alles digitaal.


Patiëntenportaal 

Bijzonder is dat CWZ niet alleen het EPD, maar op hetzelfde moment ook andere voorzieningen in gebruik heeft genomen. Voor patiënten is er het patiëntenportaal ‘Mijn CWZ’. Wie dat wil, kan thuis via een beveiligde verbinding onderdelen van het medisch dossier inzien. Ook gemaakte afspraken en een medicijnoverzicht staan in het dossier. Een startversie van het portaal is direct beschikbaar. Het portaal wordt daarna verder uitgebreid. In de loop van januari gaat CWZ patiënten actief wijzen op het patiëntenportaal. 


Digitaal aanmelden op de polikliniek

Wie een afspraak heeft in de polikliniek kan zich vanaf nu digitaal aanmelden bij een van de aanmeldzuilen. Op www.cwz.nl/meldpunt staat beschreven hoe het precies werkt. 


Digitale stap voorwaarts

CWZ-bestuurder Gosse van der Veen is blij met de probleemloze overstap op het elektronisch patiëntendossier na een intensieve voorbereidingstijd: “De komst van het EPD is een enorme digitale stap voorwaarts. Onze artsen en verpleegkundigen hebben alle informatie op het moment en de plek dat ze die nodig hebben. Bovendien kunnen ook samenwerkingspartners als huisartsen nu sneller en beter bij de informatie die voor hen belangrijk is. Zo kunnen zij snel gegevens uitwisselen en overleggen. Dit draagt bij aan een vlotte overgang tussen CWZ en vervolgzorg.”