Voorafgaand aan de Mobile Healthcare beurs in Mediaplaza genoten zestig klanten samen met ons van een inspiratie-ontbijt. Onder het genot van rijkelijk belegde broodjes en gezonde vruchtendrankjes luisterden zij naar boeiende presentaties van Erwin Bomers (Slingeland), Martin Kalshoven en Kees Brobbel (beide LUMC).


Erwin Bomers hield een zeer inspirerende presentatie over de visie van Slingeland Ziekenhuis met het oog op de transitie naar de nieuwbouw in 2024 en De Gezondheidspiramide in de Achterhoek. Zijn stelling: ‘Triple aim als basis van de zorgpiramide leidt tot betere en goedkopere zorg. Welke financieringsafspraak past bij het opschalen van zorginnovatieprojecten? Hoe voorkomt u dat opschalen van nieuwe zorgvormen u in de weg gaan zitten? Hoe monitort u de resultaten van de triple aim in de dagelijkse zorg? Kortom: alle do’s en dont's van zorginnovatie met behulp van nieuwe technologie kwamen aan bod.

Martin Kalshoven en Kees Brobbel van het LUMC ging in op antwoorden op toekomstige vragen en gaven een introductie over 'vernieuwing' versus 'echte innovatie', kijkend over de twee assen van techniek en proces, met aansluitend aandacht voor de positie van onze HiX-app. Na het ontbijt gaf Wybren de graaf van Antonius Ziekenhuis Sneek een presentatie over hun inzet van Zelfservicekiosken. Al met al een inspirerende bijeenkomst, waarbij de zaal liet weten dit soort initiatieven erg te waarderen.