Bijna 200 financiële experts uit de zorg namen gisteren tijdens het Financieel Seminar in de Apenheul een voorschot op 2017. Met inhoudelijke presentaties en parallelsessies  werd onder meer dieper ingegaan op de wijzigingen in wet-en regelgeving. Ook was er ruimte voor een lach: het gedrag van apen werd vergeleken met dat van mensen. Tot hilariteit van de zaal.


Wet- en regelgeving

Het komend jaar verandert weer het een en ander op gebied van wet- en regelgeving. Hoofd Software Ontwikkeling Ritchey Blommers ging hier dieper op in. Zo is het vanaf 1 januari mogelijk om in de Diagnose Combinatie Tabel niet gespiegelde combinaties te maken en wordt de groupersoftware van DBC Onderhoud per 1 januari vervangen door de nieuwe groupersoftware van Vecozo. Ook de wijzigingen rondom dure wees- en geneesmiddelen en geboortezorg kwamen voorbij.


Horizontaal samenwerken

Jan Koning van Martini Ziekenhuis zette vervolgens uiteen waarom horizontaal samenwerken met zorgverzekeraars een absolute must is en Software Consultant Moshe Meekel nam uitgebreid de nieuwste features in HiX door.


Apenstreken en parallelsessies

Na de lunch legde dierkundig ingenieur en apentrainer Sarah Mutsaers het gedrag van apen en mensen naast elkaar, tot grote hilariteit van de volle zaal. Daarna volgden interessante parallelsessies over validatiecontroles, budgetpolissen, de multibedrijveninrichting, wet- en regelgeving in de GGZ, de dure geneesmiddelen en poli-apotheek en de DHD-verrichtingen en diagnosethesaurus.  Pleun Rijkers, projectleider van Dutch Hospital Data, benadrukte daarbij het belang van samenwerken. De dag werd afgesloten met een borrel.

Ook volgend jaar houden we weer een financieel seminar. Op donderdag 23 november 2017 bent u weer van harte welkom. Heeft u in de tussentijd vragen aan ons? Dan kunt u die altijd stellen aan uw accountmanager of een mail sturen aan communicatie@chipsoft.nl