Noordwest Ziekenhuisgroep gaat op alle locaties werken met het nieuwe EPD HiX van ChipSoft. Maandag 14 november hebben beide partijen de samenwerking bekrachtigd met een handtekening. Met HiX gaat het ziekenhuis de kwaliteit en veiligheid van zorg nog verder verhogen.
 

Joop Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep: “Met HiX worden onze zorgprofessionals straks op uniforme en slimme wijze ondersteund in hun werk. Zodat zij makkelijk en snel kunnen samenwerken en patiëntgegevens kunnen inzien of delen. Ongeacht op welke Noordwest-locatie zij op dat moment werken. Ook richting onze ketenpartners zien wij voordelen: door efficiënte gegevensuitwisseling kunnen wij patiënten in de regio gezamenlijk beter bedienen. Waar we ook naar uitkijken is het online patiëntenportaal van HiX. Hiermee krijgen onze patiënten kans om nauw betrokken te zijn bij hun eigen zorgproces en zelf meer regie te hebben.”


Volledig digitaal

CEO Hans Mulder van ChipSoft: “Noordwest Ziekenhuisgroep is een fusieziekenhuis. HiX laat de laatste ‘grenzen’ tussen de verschillende Noordwest-locaties verdwijnen. Alle zorgprofessionals werken straks samen in één EPD. Wij kijken ernaar uit om de ziekenhuizen te ondersteunen en begeleiden bij het invoeren van de volledig digitale werkwijze.”