ChipSoft komt begin 2017 met een ICT-systeem voor apotheken. De poliklinische apotheek in het BovenIJ Ziekenhuis (Amsterdam) neemt het systeem begin 2017 als eerste in gebruik, ondertussen is dan ook de oplossing voor openbare apotheken gereed. ChipSoft heeft hiervoor Maarten Wittop Koning in huis gehaald als Manager Eerstelijns Farmacie.


Maarten Wittop Koning heeft bijna 15 jaar ervaring op het gebied van zorg-ICT. Sinds oktober 2016 zet hij zijn expertise in als Manager Eerstelijns Farmacie bij ChipSoft. Wittop Koning: “Binnen de openbare apothekersmarkt heerst veel onvrede over de applicaties die momenteel beschikbaar zijn. Ik wil apothekers een alternatief bieden. Met behulp van de ontwikkelcapaciteit en slagkracht van ChipSoft kunnen we op korte termijn een fantastische oplossing in de markt zetten.”


Belangrijke stap in de zorgketen

Het automatiseren van openbare apotheken is een belangrijke stap voor ChipSoft, zegt CEO Hans Mulder. “Hierdoor kunnen we de complete Nederlandse zorgketen nóg beter ondersteunen. Ziekenhuizen automatiseren we al vele jaren, evenals zelfstandige klinieken,  de GGZ, revalidatiecentra en sinds enige jaren de thuiszorg. Apotheken vormen een belangrijke schakel tussen alle zorgaanbieders in de keten en zij gaan zelf ook volop profiteren van de optimale onderlinge gegevensuitwisseling.”


In 2017 voor iedere apotheker beschikbaar

ChipSoft ondersteunt al jarenlang de medicatieprocessen binnen ziekenhuizen. Vanaf begin 2017 automatiseert het ook de poliklinische apotheek. De poli-apotheek van het BovenIJ Ziekenhuis stapt dan als eerste over van Aposys naar het systeem van ChipSoft (HiX). Wittop Koning: “Tegelijkertijd zetten we de stap naar de openbare apotheek met een gloednieuwe applicatie die volledig is afgestemd op de specifieke wensen en behoeften in deze markt. De eerste versie is inmiddels succesvol getest met enkele vooraanstaande openbare apothekers. Begin 2017 is deze oplossing voor iedere apotheker beschikbaar.”


Maarten Wittop Koning, Manager Eerstelijns Farmacie.