• 15 juli 2016 -

    NIJMEGEN - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen stapt over op HiX. Na een uitgebreid selectieproces heeft het ziekenhuis vrijdag 15 juli de handtekening gezet onder een samenwerkings-overeenkomst met ChipSoft. Met HiX zet het CWZ sterk in op slimme ICT-ondersteuning voor haar zorgverleners en gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor  patiënten.


    HiX verenigt dossiervoering, zorgfacturatie, zorglogistiek, planning en eHealth in één geïntegreerd systeem. Hierdoor kunnen zorgverleners van elkaars registraties profiteren: bevindingen die een arts of verpleegkundige vastlegt, zijn in principe (mits bevoegd) direct beschikbaar voor de overige behandelaars van de patiënt. HiX biedt medisch specialisten bovendien de mogelijkheid om het EPD ook buiten de ziekenhuismuren te gebruiken. Voor patiënten biedt het opties om via een gepersonaliseerde website onder meer zelf afspraken te maken en uitslagen in te zien.

    Ton Poos, Raad van Bestuur van CWZ: “We zijn blij met de keuze voor HiX en de gebruiksmogelijkheden die het biedt voor zowel onze zorgverleners als onze patiënten. Met de ondertekening van dit contract en vervolgens de implementatie van dit nieuwe EPD zetten we een grote stap voorwaarts in de digitalisering van de zorgprocessen in ons ziekenhuis.”

    Hans Mulder, algemeen directeur van ChipSoft: “Wij zijn trots dat veel topklinische ziekenhuizen tegenwoordig kiezen voor HiX. CWZ wil iedere patiënt een geïntegreerd pakket ziekenhuiszorg van buitengewone kwaliteit bieden. Wij ook. Daarom passen we zo goed bij elkaar. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

    Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd