Staat zorginnovatie hoog op de wensenlijst van uw zorginstelling? Kies dan voor standaard content van HiX. Hiermee beschikt u over gestandaardiseerde EPD-inhoud, die altijd up-to-date is en voortdurend vernieuwt. Zo weet u zeker dat uw zorgorganisatie bewezen oplossingen gebruikt en groeit u automatisch mee met de laatste ontwikkelingen in de zorg-ICT.


Via de Standaard Content Magazines houden we u op de hoogte van alle nieuwe tools en handige wijzigingen die zorginnovatie ondersteunen.


Standaard content in HiX

Standaard content bestaat uit alle denkbare inhoud voor een optimaal EPD. Dit varieert van verslagleggingsmogelijkheden tot complete order-workflows, specialistische vragenlijsten, scorelijsten, ingebouwde richtlijnen, beslisondersteuning, multimedia, widgets en koppelingen om (verplichte) aanleveringen te realiseren. Doordat HiX deze inhoud gestructureerd aanbiedt en continu verrijkt, behaalt uw zorginstelling voordelen met zowel de inhoud zelf als de implementatie en het onderhoud.


Zorginnovatie snel in huis

ChipSoft verzamelt al ruim 30 jaar kennis over ICT-inrichtingen en -ondersteuning en neemt deze kennis mee in de standaard content. Hierin is voor ieder specialisme een veelvoud aan smaken opgenomen die zich in andere zorginstellingen hebben bewezen. Meestal sluit minimaal een van deze smaken naadloos aan op de wensen van de zorginstelling. Deze aanpak zorgt ervoor dat u snel kunt profiteren van innovaties in de zorg. Bovendien maakt standaard content een snelle implementatie mogelijk, omdat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden. 

"Standaard content geeft impuls aan zorgkwaliteit"
Eric Kroon (Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis)

Lift mee op ontwikkelingen

HiX ondersteunt zinnige zorginnovatie en wordt voortdurend verder doorontwikkeld. Regelmatig komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar, afgestemd met zorginstellingen vanuit heel Nederland. Zorgorganisaties die werken met standaard content, liften op die manier automatisch mee met nieuwe functionaliteiten die grotendeels samen met zorgprofessionals zijn uitgedacht.

Verrijken via gebruikersgroepen

De standaard content komt grotendeels tot stand vanuit de partnerships met onze klanten, die zich verenigen in tientallen gebruikersgroepen. Deze content gebruikersgroepen spelen een belangrijke rol in de interactie met klant-ziekenhuizen en tussen klanten onderling. Wat besproken wordt in gebruikersgroepen ligt aan de basis van vele zorginnovaties en toevoegingen aan de standaard content.

 

"Meer stabiliteit en ontwikkeling door standaard content"
KNO-arts en CMIO Marein van der Torn en Nic Kaldenbach, manager ICT, Dijklander Ziekenhuis

 

Regelgeving direct verwerkt

Nieuwe richtlijnen, wetten en regels worden direct in de standaard content opgenomen. Doordat wij met veel instanties nauw samenwerken (onder meer met DBC Onderhoud en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen), zijn wij als eerste op de hoogte van veranderingen en verwerken wij ze direct in HiX.

Hoge mate van flexibiliteit

U kunt als zorgorganisatie ook zelf alternatieven voor de standaard content configureren en voorstellen om zorginnovatie binnen uw zorginstelling handen en voeten te geven. Een breed team van experts - bestaande uit medisch specialisten, paramedici, verpleegkundigen en IT-specialisten - beoordeelt of deze uitbreiding een verrijking is voor andere zorginstellingen. Zo ja, dan wordt de nieuwe functionaliteit in de standaard content opgenomen en verzorgt ChipSoft vanaf dat moment al het onderhoud voor u.

Lagere beheerlast

Doordat ChipSoft het onderhoud van standaard content op zich neemt, vermindert de druk op uw applicatiebeheerders. Zij kunnen zich richten op hun eigenlijke taak: kijken naar procesoptimalisatie in plaats van vragenlijsten aanpassen aan nieuwe richtlijnen. En wanneer zo'n aanpassing in de vragenlijsten noodzakelijk is, zorgen wij dat óók alle aanverwante koppelingen, beslisondersteuning, overzichten en aanleveringen worden geüpdatet.

Gestructureerde gegevensuitwisseling

Met de standaard content in HiX heeft u een oplossing in huis die volledige transparantie biedt. Doordat u registraties gestructureerd invoert, is het ook mogelijk om de gegevens gestructureerd uit het systeem op te vragen. Dit vereenvoudigt de gestructureerde gegevensuitwisseling tussen zorgverleners binnen uw zorginstelling, tussen zorginstellingen en met uw patiënten.

Uw voordelen

  • Zorginnovaties snel beschikbaar

  • Werken met een bewezen oplossing

  • Automatisch profiteren van zorginnovaties

  • Hoge mate van flexibiliteit

  • Lagere beheerlast

  • Inspraak voor u en uw vakgenoten

  • Verhoging van transparantie

  • Snelle implementatie


Meer weten?

Stel hier uw vraag