Als zorginstelling werkt u met enorme hoeveelheden data in HiX. Om goede analyses te kunnen maken van alle gegevens in het elektronisch patiëntendossier, is het van belang om ze in relatie tot elkaar te kunnen bevragen. Dat kan in HiX Datawarehouse, dat data snel en effectief omzet in heldere managementinformatie en andere overzichten, zodat u direct inzicht krijgt in uw verbeterpunten.

Toegespitst op uw informatiebehoeften

Met HiX Datawarehouse beschikt u over een volledig geïntegreerde business intelligence-oplossing voor overzichtelijke managementinformatie en antwoord op overige informatiebehoeften. Hiermee is HiX Datawarehouse een startpunt voor nog betere zorg. Het geeft u de mogelijkheid zowel operationele informatie als managementinformatie te ontsluiten, waardoor u tijdig inzicht heeft in eventuele verbeterpunten en direct kunt bijsturen wanneer dat nodig blijkt.

De dashboards, rapportages en kubussen van HiX Datawarehouse geven u een helder antwoord op uw informatievragen over o.a KPI's, registratievoortgang, productieaantallen, opbrengsten en complicatiekansen. Deze rapportagemogelijkheden zijn naar onderwerp onderverdeeld in vier Information Marts: zorgproductie, kwaliteit & veiligheid, logistiek & planning en IM Medical voor de medisch inhoudelijke rapportages.

In deze information marts zijn de benodigde berekeningen al verwerkt. Daardoor heeft u de rapportages snel beschikbaar. Daarnaast beschikt u over ruime mogelijkheden om zelf rapportages en kubussen samen te stellen, die specifiek zijn toegespitst op de vragen en informatiebehoeften van uw zorginstelling. is een heel klein stukje voorbeeld tekst.

Geïntegreerde Business Intelligence

De dashboards, rapportages en kubussen zijn beschikbaar binnen de lay-out van HiX, waarmee de business intelligence-oplossing compleet is geïntegreerd binnen het ziekenhuisinformatiesysteem. Vanuit deze informatieproducten kunt u direct inzoomen tot op de bronregistratie, zodat u hier niet handmatig naar hoeft te zoeken.

Optimale performance HiX Datawarehouse

Doordat HiX Datawarehouse gebruikmaakt van een andere database dan de brondatabase voor HiX, blijft de performance van HiX op de werkvloer altijd intact bij selecties van grote hoeveelheden data. Zo kunt u, zonder haperingen gebruik blijven maken van HiX terwijl er intussen managementinformatie wordt opgehaald en wordt voldaan aan uw overige informatiebehoeften.

Startpunt voor betere zorg

Door in HiX Datawarehouse gegevens uit HiX samen te brengen en in relatie tot elkaar te bevragen, maakt u op ieder niveau scherpe analyses. Uw organisatie profiteert daarbij optimaal van de integratie met het ZIS/EPD. De overzichtelijke datastructuur leent zich ook uitstekend voor het aansluiten op andere systemen binnen uw organisatie. Daarmee is HiX Datawarehouse niet alleen een verzameling van gegevens en kennis, maar ook een startpunt van waaruit u zich als zorginstelling kunt verbeteren.

Voordelen

◾ Geïntegreerde oplossing voor managementinformatie en overige informatiebehoeften
◾ Geen performance-impact op HiX
◾ Zelfbouw door BI-afdeling mogelijk op een sterke Business Vault
 Grote contentset voor diverse doelgroepen in het zorgproces
◾ Inzicht in medische en financiële processen
◾ Ondersteuning bij aanlevering IGJ en ZIN
◾ Structurele doorontwikkeling

Meer weten?

Lees de FAQ over HiX Datawarehouse of stel direct uw vraag.

Contacteer ons