Ketenzorg rondom de zwangere vrouw is met elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX goed geregeld. Met HiX beschikken verloskundigen en gynaecologen namelijk over een uniek verloskundig ketendossier waarin zij ook beschikken over de echo's en CTG-registraties. Bovendien neemt HiX hen werk uit handen door alle relevante gegevens geautomatiseerd aan te leveren aan PRN en Peridos.  

 

Succesvolle ketenzorg in regio's

Verloskundige praktijken en (academische) ziekenhuizen in de regio's Utrecht, Leiden, Zeeland en Bergen op Zoom werken al succesvol samen met deze totaaloplossing voor de verloskundige ketenzorg. Het dossier stelt de zwangere vrouw centraal en volgt alle stappen binnen de zwangerschap in chronologische volgorde, van de intake tot en met de partus.  

 

Geïntegreerde echobeelden

HiX biedt verloskundigen overzichtelijke en gebruiksvriendelijke zwangerschapskaarten, snel in te vullen echoformulieren en de mogelijkheid om via het geïntegreerde PACS2 de echobeelden binnen het dossier in te zien.  

 

PRN en Peridos

HiX haalt uit alle verloskundige registraties automatisch de relevante gegevens voor PRN en Peridos en zet deze klaar voor een geautomatiseerde aanlevering. Eenmaal geregistreerde gegevens worden gedurende de zwangerschap handig hergebruikt, zodat dubbele invoer binnen de ketenzorg tot een minimum beperkt blijft.

 

Ondersteuning bij overdrachten

Doordat alle professionals binnen de ketenzorg hetzelfde dossier gebruiken en aanvullen, zijn er geen dubbele registraties nodig en staat alle informatie bij (acute) overdrachtsmomenten altijd overzichtelijk bij elkaar. Hierdoor kan de patiëntenzorg zonder oponthoud doorgaan.  

 

Ketenintegratie

De kracht van integratie komt ook naar voren op het moment dat het kind geboren is; alle registraties over het kind in het verloskundig dossier worden direct in HiX weggeschreven bij het juiste kind. Gegevens hoeven dus niet én in een verloskundige dossier én in een dossier van het kind worden ingevoerd. 

 

Thuisregistraties

Via het online portaal van HiX kunnen de verloskundige praktijken en ziekenhuizen binnen de ketenzorg de zwangere vrouwen toegang geven tot hun eigen dossier en digitale voorlichtingsfolders. Hierdoor kunnen de vrouwen onder andere de anamnese vragenlijst thuis online invullen, zodat die bij het bezoek aan de verloskundige of het ziekenhuis alleen nog maar doorgenomen hoeft te worden. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd.

 

Voordelen

• Geïntegreerd systeem voor gehele verloskundige keten
• Geautomatiseerde aanlevering aan PRN en Peridos
• Tijdbesparing door online registraties  

 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.