Beeldbellen is dé ideale manier om consultvoering te doen op afstand. Videobellen bevordert de logistieke processen in de zorginstelling aangezien patiënten niet meer fysiek langs hoeven te komen. Ook voor de patiënt brengt videoconsultvoering veel voordelen met zich mee. Door via een online patiëntenportaal een videoconsult op te starten met de behandelaar, hoeven patiënten niet meer voor ieder vervolgconsult naar het ziekenhuis te komen. Met name voor chronisch patiënten is dit een prettig alternatief. Elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX ondersteunt de inzet van videoconsult.


 


Beeldbellen in elektronisch patiëntendossier HiX

Beeldbellen wordt mogelijk gemaakt in HiX met de integratie van oplossingen als Microsoft Teams en WebEx. Hiermee krijgt de zorgverlener de mogelijkheid om door middel van videobellen zijn patiënt op afstand te behandelen. De zorgverlener opent het videoconsult vanuit zijn/haar agenda in HiX, terwijl de patiënt inlogt vanuit het patiëntenportaal. Zodoende wordt er een veilige verbinding opgestart voor het beeldbellen. De zorgverlener heeft met de integratie de patiëntinformatie voorhanden en kan direct registreren in het elektronisch patiëntendossier.

Beeldbellen wordt mogelijk gemaakt in HiX met de integratie van oplossingen als Microsoft Teams, Zoom en WebEx. Hiermee krijgt de zorgverlener de mogelijkheid om door middel van videobellen zijn patiënt op afstand te behandelen. De zorgverlener opent het videoconsult vanuit zijn/haar agenda in HiX, terwijl de patiënt inlogt vanuit het patiëntenportaal (hyperlink). Zodoende wordt er een veilige verbinding opgestart voor het beeldbellen. De zorgverlener heeft met de integratie de patiëntinformatie voorhanden en kan direct registreren in het elektronisch patiëntendossier.

Videobellen via mobiel device

Door de integratie van videoconsulten in de app HiX Mobile kunnen artsen de consulten ook via hun mobiele device voeren. Hiermee wordt de drempel voor videobellen verlaagd, want zij kunnen het consult op iedere plek starten. Het mobiele device kan daarbij worden gebruikt als webcam, terwijl de arts op zijn pc de statusvoering doet.

Door de integratie van videoconsulten in HiX Mobile kunnen artsen de consulten ook via hun mobiele device voeren. Hiermee wordt de drempel voor videobellen verlaagd, want zij kunnen het consult op iedere plek starten. Het mobiele device kan daarbij worden gebruikt als webcam, terwijl de arts op zijn pc de statusvoering doet.

Duurzame oplossing

Zorginstellingen hebben met videoconsult een duurzame tool die bijdraagt om de logistieke processen in het ziekenhuis te optimaliseren. Door beeldbellen te implementeren, ontvangen zij minder patiënten in het ziekenhuis. Daarbij stelt de techniek achter videoconsult artsen ook in staat om face-to-face met collega-artsen van binnen en buiten de zorginstellingen te overleggen. Zo kunt u altijd en overal kwalitatief goede zorg verlenen aan uw patiënten.

 

Face-to-face contact

Een van de voordelen van het videoconsult in vergelijking met het telefonisch overleg is dat artsen hun patiënt daadwerkelijk kunnen zien. Hierdoor kunnen zij een betere inschatting maken van de fysieke en mentale conditie van de patiënt. Ook patiënten waarderen dit face-to-face contact. Tegelijkertijd bespaart het patiënten die misschien slecht ter been zijn of andere lichamelijke beperkingen hebben de moeite om naar het ziekenhuis te komen. Lees ook wat HiX voor verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en thuiszorg kan betekenen.

 

Zelfde tarief als regulier consult

Ook financieel is het voor uw zorginstelling aantrekkelijk om beeldbellen in te zetten. Hiervoor kunt u namelijk hetzelfde tarief declareren als een regulier consult, terwijl het tarief voor een telefonisch consult lager ligt.

 

Voordelen

  • Zorg op afstand
  • Mobiel inzetbaar
  • Face-to-face contact
  • Zelfde tarief als regulier consult
  • Integratie met elektronisch patiëntendossier HiX
  • Duurzame tool voor optimalisatie logistiek

 

 


Meer weten?

Lees de FAQ of neem contact op met communicatie@chipsoft.nl.